Udarbejdet af:

Kostdagbog

En kostdagbog kan anbefales som et middel til at tabe sig og holde vægten. En kostdagbog er en slags journal, hvor man noterer hver eneste krumme og slurk, der kommer indenbords. 

Dagbogen tjener flere sunde formål, bl.a. øget fokus på kost og motionsvaner og selvkontrol. Man bliver mere opmærksom på, hvad og hvor meget man spiser og det bliver sværere at fortrænge, at der lige røg en ekstra kage ned. Kostdagbogen fungerer som en slags ekstra samvittighed, der tvinger én til at være hudløs ærlig og stå til regnskab for ens egne gode intentioner.

En kostdagbog er et godt redskab for kostvejledere, diætister, læger og sygeplejersker, når de skal rådgive dig til at omlægge din livsstil, så du lider mindst muligt afsagn. Nogle har også glæde af at notere humør, energi og søvnkvalitet dagligt i kosthåndbogen. Disse oplysninger kan give en viden om, hvad der er godt for dig at spise. Man har mere glæde af at føre kostdagbog end at følge fastlagte slankekure og kostplaner med en masse restriktioner.

Læs videre om Hvor meget motion skal jeg dyrke?